Dagen
Idag var jag inte på APU:n utan i skolan istället. Det var Friendsutbildning och när den var slut skulle jag till sjukhuset. Idag gick allt bra, vilket var oerhört skönt. Nu blir det inget sjukhusbesök på länge och inte heller något skolbesök på över 2 veckor. Jag var altså hemma tidigt idag och har inte gjort något vettigt under efterníddagen. Jag somnade i solen, som tur var tar inte solen särskillt stark- det syns inte ens att jag har varit ute.
Imorgon ska jag upp halv sex, jag ska vara på Kullergården klockan sju så därför blir det en tidig kväll. Jag tror att det blir scones och te till kvällsmat. Nu ska jag läsa lite, jag är inne i en bokperiod. Jag slukar bok efter bok. Mina favorit böcker är Lovligt byte och Farligt byte har ni inte läst dem så rekomenderar jag de varmt. Nu ska jag hugga in på Damernas dektertivbyrå del 1...
Imorgon ska jag upp halv sex, jag ska vara på Kullergården klockan sju så därför blir det en tidig kväll. Jag tror att det blir scones och te till kvällsmat. Nu ska jag läsa lite, jag är inne i en bokperiod. Jag slukar bok efter bok. Mina favorit böcker är Lovligt byte och Farligt byte har ni inte läst dem så rekomenderar jag de varmt. Nu ska jag hugga in på Damernas dektertivbyrå del 1...
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 15 min
Färdigt på: 25 min
Ingredienser
100 g smör, rumsvarmt
8 dl vetemjöl (gärna lite grahams-mjöl)
1 dl havregryn
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk eller yoghurt
1 msk socker

Gör så här
1. Ställ fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör samman alla ingredienserna till en kladdig deg. Var sparsam med rörandet!
3. Klicka ut 8 stora högar på en smord plåt. Platta ut dem lite med mjölade händer.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
5. Servera gärna med lemoncurd och citrusmarmelad.
Kommentarer
Trackback